Eurobasket

Νίκη με… άγχος για τη Ρωσία

Μπορεί να... αγχώθηκαν πέραν του αναμενόμενου, ωστόσο οι Ρώσοι κατάφεραν να επικρατήσουν της Μεγ. Βρετανίας με 82-70 και να κλείσουν με νίκη τις υποχρεώσεις του στην φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ.

Σε… θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Ρωσίας με την Μεγάλη Βρετανία παρά το γεγονός πως στα… χαρτιά η ''αρκούδα'' έμοιαζε να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ο Αλεξέι Σβεντ και η παρέα του, παρ' ότι αγχώθηκαν, κατάφεραν τελικά να αποφύγουν το σοκ, να φτάσουν στην τέταρτη νίκη τους στο φετινό Ευρωμπάσκετ και πλέον περιμένουν την αναμέτρηση της Λετονίας με το Βέλγιο για να ξέρουν σε ποια θέση θα τερματίσουν.

Από την άλλη μεριά οι Βρετανοί αποχώρησαν από το τουρνουά με ψηλά το κεφάλι παρά το γεγονός πως δεν κατάφεραν να κάνουν σεφτέ (0-5).

Ο Σβεντ συνέχισε το… βιολί του ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 30 πόντους και 8 ριμπάουντ. Εκτός του γκαρντ της Χίμκι, πολύ καλή παρουσία είχε και ο Μοζγκόφ με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο… συνήθης ύποπτος Κλαρκ με 21 πόντους και 6 ασίστ αλλά και ο Ολασένι με 19 πόντους και 9 ριμπαόυντ.


Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Ρώσοι, όπως αναμενόταν, πήραν από την έναρξη του ματς τον έλεγχο και οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 12 πόντους (43-31). Και ενώ το παιχνίδι έμοιαζε με τυπική διαδικασία, οι Βρετανοί με μία αντεπίθεση διαρκείας στο 4ο δεκάλεπτο έφτασαν σε απόσταση αναπνοής μειώνοντας την διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (68-67).

Στο σημείο, ωστόσο αυτό έκανε και πάλι την εμφάνιση του ο παράγοντας… Σβεντ, ο οποίος με 8 συνεχόμενους πόντους διέλυσε τις όποιες αμφιβολίες και έκρινε το τελικό νικητή της αναμέτρησης.

Δεκάλεπτα: 23-16, 43-31, 61-54, 82-70

Ρωσία (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 30, Φριντζόν 14, Αντόνοφ, Ζούμπκοφ, Κοστόφ, Μοζγκόφ 11, Βοροντσέβιτς 11, Κουλάγκιν, Κουρμπάνοφ 6.

Μ. Βρετανία (Προύντι): Τζόνσον 7 , Μόκφορντ 2, Οκερεαφόρ 5, Κλαρκ 21, Μάρεϊ 10, Μπόατενγκ 2, Νέλσον 4, Ατσάρα, Ολασένι 19.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης Αγωνιστικής του Δ' Ομίλου

Ρωσία - Μεγάλη Βρετανία 82-70
Βέλγιο - Σερβία 17:15
Λετονία - Τουρκία 20:45

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x